Klachten door (onbewuste) stress

Een actuele veroorzaker van stress

Beloning, straf, beloning, straf. Voor een kind is het killing wanneer het geen duidelijkheid heeft en dit kan stress en klachten veroorzaken. Een kind mag (lang) niet alles zelf bepalen van ouders. Maar voor volwassenen geldt hetzelfde, ook zij worden door de maatschappij “gedwongen” zich te gedragen conform de variabel gestelde normen, waarden en opgelegde regels.

De beloning en straf methode zit verwerkt in alles, zowel werk en privé. En straf en beloning zijn in veel verschillende vormen en gradaties terug te vinden in de maatschappij. Stress om te voldoen aan allemaal verschillende normen is een onderschat thema, maar is dagelijks aan de orde.

Keuze stress door dilemma’s

Naast de “gewone” hoeveelheid stress die we dagelijks op ons bordje krijgen lijkt er steeds meer bij te komen, kijk maar om je heen. Je moet van alles, maar wil jij dat eigenlijk wel? Je hebt vaker een keuze dan je misschien denkt.

Stress is voor velen in de samenleving aan de orde. Misschien wel meer dan ooit. Open, dicht, open, dicht, open met beperkingen, toch weer dicht. Regels zus, regels zo, en weer een verandering. Wat mag wel en wat mag niet. Wat vinden wijzelf eigenlijk?

Doet dat ertoe? Jazeker zegt de een, de ander vindt van niet, heeft geen mening of weet het niet.

Onzekerheid over het wel of niet goed bezig zijn.

In de ogen van de een wel, maar van de ander weer niet. Ik wil wel, maar ik mag niet. Ik mag wel, maar ik durf niet.

Het gesprek aangaan ja of nee? Met een open blik of oordelen met vaste overtuigingen?

Hoe ziet de toekomst eruit of hoe wil ik dat het eruit gaat zien?

Wat een keuze(stress)!

Mentale en fysieke verwarring

Dit lijkt nu misschien erg gericht op de afgelopen 2 jaar en huidige tijd, dat klopt ook, maar in feite zou je veel van hetgeen hierboven beschreven is op veel verschillende onderdelen van je leven kunnen leggen. Werk en privé, maar ook stress wat door wordt gegeven via de familielijn middels je DNA.

Mentaal in de war. Dat raken mensen ervan. De mentale en fysieke problemen rijzen de pan uit. Bij kinderen, pubers, jongvolwassenen, ouders, grootouders en alle rollen of functies die je hier aan vast kunt plakken…Mensen.

Waar het om gaat is dat verandering(en) stress (kan) veroorzaken. Laat je deze innerlijke chaos voor wat het is? Dan krijg je dit hoe dan ook weer terug op je bordje. In de vorm van mentale en/of fysieke disbalans.

Het kan leiden tot spierpijn in je nek of rug bijvoorbeeld, maar ook resulteren in hoofdpijn, milde en ernstige ziekte. Verstrekkende gevolgen zou je dit best kunnen noemen.

What to do?!

Hoe los je dit op? Know Thyself…Aan welke kant van de spreekwoordelijke medaille je staat, welke fase van je leven, rollen en/of functies, het maakt niet uit. Het gaat om jou! Diep van binnen. Luister je stiekem toch minder naar jezelf dan je had gedacht? Dat doet iedereen kan ik je vertellen. Iedereen heeft stress, alleen weet men het niet altijd of wordt dit (onbewust) onderdrukt. Werken hieraan helpt enorm en van groeien ga je bloeien. Dus hop! Aan de slag, gun jezelf de rust en de aandacht die je verdiend. Leer jezelf kennen, luister naar je lichaam, leef met jouw heart at peace met wie of wat je bent. Geef je ware ik de kans om er te zijn. Zonder stress.

Verlos jezelf van mentale en fysieke klachten die door toedoen van stress ontstaan. Krijg rust in je kwetterende hoofd én lichaam. Weet of onderzoek wat je triggert, bekneld en los het op. Wordt vrij door jezelf te ontdoen van belemmeringen waaronder de killer genaamd stress.